De beste inspiratie voor paintballen op een kinderfeestje

Wil je paintball voor een kinderfeestje regelen? Dan vertel ik je alvast: dat is een super gaaf en stoer idee. Maar heb je er al over nagedacht hoe je de dag indeelt, als je onbeperkt kan paintballen bij ons? Wij verhuren paintball sets voor meerdere dagen tegen een heel scherpe prijs. Dat klinkt heel leuk, maar dan moet je nog nadenken hoe het paintballen op het kinderfeest niet saai wordt. Daarvoor heb ik in deze blog verschillende spelideeën voor jou opgesteld.

Capture the flag

Bij deze bekende spelvorm voor paintballen op een kinderfeestje is het doel dat team A de vlag bij de tegenstanders verovert. Andersom geldt hetzelfde, beide teams hebben daarom een vlag op hun basiskamp, dat is het startpunt, staan. Zodra een team de vlag van de tegenstanders naar zijn eigen basis brengt, kan het team geraakt worden. Als dat gebeurt moet de vlag op die plek waar de speler geraakt wordt, neergelegd worden. Een andere speler kan deze dan weer pakken en verder brengen of terug brengen. Wordt je geraakt, dan moet je het paintball speelveld verlaten en de gevangenis in. 

Tactiek is bij capture the flag van belang. Daarom moet je als team ook samenwerken en taken verdelen, zoals leidinggeven, verdedigen, aanvallen en verkennen. Je zult elkaar kwaliteiten moeten ontdekken. Dit maakt paintball op een kinderfeestje heel gaaf, uitdagend en spannend. Het team dat als eerste twee vlaggen, die van hun eigen en het andere team, op hun basiskamp heeft liggen, heeft gewonnen. Je kunt er ook voor kiezen om het team te laten winnen dat het meest aantal keer van alle rondes de vlag veroverd heeft, als je meerdere rondes speelt. En je kunt in plaats van een vlag ook een fles champagne of een opblaaspop gebruiken, dat is toch hilarisch? Het team dat wint mag dan de fles champagne opentrekken. Voor paintballen op een kinderfeest kun je het beste alcoholvrij doen.

Domination

Deze spelvorm wordt het meest gespeeld tijdens paintball op een kinderfeestje. Er worden in het speelveld drie pilaren of targets neergezet. Als team moet je als eerste alle pilaren veroveren, die automatisch oplichten in de kleur van het team. Zorg er wel voor dat ze veroverd blijven, anders gaan de punten naar de tegenstanders. Je kunt ook ervoor kiezen om één team te laten verdedigen en het andere team te laten veroveren. Domination zit vol dynamiek en uitdaging, dat maakt het ook zo leuk en geschikt voor paintballen op een kinderfeest.

Piggy hunt

Speciaal voor de jarige op het paintball kinderfeestje hebben wij deze geweldige spelvariant. Hij of zij zal namelijk een koeien-, varkens- of konijnenpak aan moeten doen. De ‘Piggy’ krijgt de meeste paintball kogels, de overige spelers, de ‘Hunters’, krijgen er minder. Binnen één tot twee minuten moet ‘Piggy’ zich verstoppen in het speelveld. Vervolgens zal het startsignaal ‘Hunt’ door de spelleider afgegeven worden en kan het paintballen beginnen. De vrienden van ‘Piggy’ mogen op hem jagen, maar als ‘Piggy’ één van zijn/haar vrienden raakt, moet hij/zij het spel verlaten. Is de jarige gevonden en geraakt, dan is het paintball kinderfeestje afgelopen en kan de volgende ronde beginnen.

Mister president

Er wordt van één team een president gekozen, die een opvallende vest of pak aan moet doen. Deze speler mag twee tot drie bodyguards kiezen die hem of haar verdedigen. Je kunt ook het team van de president als verdedigers aanwijzen. De bedoeling is dat de president van de ene basis naar de andere gebracht wordt, zonder geraakt te worden. Wordt hij of zij toch geraakt, dan heeft de tegenpartij gewonnen. Haalt hij of zij ongeschonden de overkant, dan wint de groep van de president. Daarna zal gewisseld worden en mag de tegenstander het proberen. Bij paintballen op een kinderfeestje is het leuk om de jarige als president aan te wijzen, bij een vrijgezellenfeest de vrijgezel en bij een bedrijfsuitje de baas.

Kill confirmed

Paintballen op een kinderfeestje is nog leuker met deze spelvariant. Als je als speler getroffen bent, blijf je op je plek zitten. Vervolgens is het de bedoeling dat de tegenstanders jouw ‘dog tag’ afnemen, dit kan bijvoorbeeld een gekleurd lintje zijn. Dan krijgt diegene namelijk een punt. Dit moet snel gebeuren, want elk team heeft een militaire arts die de speler weer in het spel kan brengen door diegene aan te tikken en een nieuwe ‘dog tag’ te geven. Hij kan alleen zelf ook af gaan, waardoor er geen arts meer is. Het team dat de meeste ‘dog tags’ verzameld heeft, heeft gewonnen. Super leuk toch?

Search and destroy

Door een bom te plaatsen, zullen de tegenstanders vernietigd worden. Hoe cool klinkt dat voor paintballen op een kinderfeest? Het kan in één of meerdere rondes gespeeld worden met elk drie spellen. Zo heb je alleen maar meer afwisseling. Tijdens het paintballen is er een team dat verdedigt en één die aanvalt. De bom wordt bij het activatiepunt door de aanvallers geplaatst. De verdedigers moeten dit voorkomen. Is de bom ontploft, dan winnen de aanvallers. En anders de verdedigers. Dit spel heet trouwens ook wel sabotage. Paintballen op een kinderfeest wordt met deze spelvariant helemaal leuk!

Behind Enemy Lines (B.E.L.)

Deze spelvorm lijkt op Domination, maar is iets lastiger en dus uitdagender. Het spel kan gewonnen worden door de meeste punten te behalen. Dit doe je door middel van targets (3 per team). Elke target heeft een andere locatie en levert een andere hoeveelheid punten op. Als team zul je de targets moeten raken en daarbij de meeste punten moeten verkrijgen. Gaan de spelers dus veilig paintballen tijdens het kinderfeestje of gaan ze echt de vijandige linies betreden voor de punten, met het risico geraakt te worden? Daar kom je achter als je paintball voor jouw kinderfeest gaat huren.

Speedball als afsluiter

Speedball ofwel Free For All is hét ideale spel als afsluiter voor een paintball kinderfeestje. Waarom? Nou, twee teams gaan eropuit om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk tegenstanders te raken. Degene die de meeste tegenstanders raakt is de winnaar. Dit kan ook individueel tegen elkaar gespeeld worden. Dan wint degene die als laatste overblijft. Zo worden alle paintball balletjes opgemaakt en heb je niet allemaal kogels over. Want dat zou zonde zijn, dan betaal je te veel en moet je ze weggooien. Heb je te weinig paintball kogels? Dan zouden wij je als tip geven om vooraf te berekenen hoeveel je er ongeveer nodig hebt voor de tijd waarin je het wilt spelen en het aantal personen. Onze tip: je kunt er beter te veel hebben dan te weinig.

Zo regel je het perfecte paintball kinderfeestje

De hele dag onbeperkt paintballen op een kinderfeestje kan op een gegeven moment door de spelers als saai ervaren worden. Het is daarom leuker om het te combineren met bijvoorbeeld archery tag, bubbel voetbal of lasergamen. Daarnaast kun je als afsluiter een karaoke of silent disco bij jouw paintball set huren. Wij verhuren dit ook, voor meer informatie kun je ons hierover contacteren. Daarnaast is voldoende eten en drinken van belang, omdat paintball een inspannende activiteit is. Dit kan een simpel patatje van de snackbar zijn of juist pannenkoeken, een frietkraam (bij een grote groep) en misschien zelfs een ijskar in de zomer. Heerlijk toch?

Meer inspiratie over spelvormen kun je in ons pakket, als je paintball bij ons huurt, vinden. Daar staan er namelijk nog een paar uitgelegd.