Paintballen op locatie: de top 5 plaatsen

Paintballen is al jaren heel populair en een gewilde activiteit. Doordat we tegenwoordig paintball sets kunnen huren, wat een hele grote trend was tijdens covid-19 (ook al wil je er niet meer aan denken), is het een stuk eenvoudiger en goedkoper. Een potje paintball op locatie is immers veel duurder en duurt meestal maar 1,5 uur. Bij ons bepaal je zelf waar je gaat paintballen op locatie en hoe duur het wordt. Alles heb je in eigen handen, ook hoe het verloopt. In deze blog geef ik je daarom de top-5 aan meest gewilde locaties om ideeën op te doen.

De bruisende stad Amsterdam

Amsterdam staat bekend om de vele toeristen en de drukte. Het is een dure, maar wel leuke en gezellige stad waar veel ruimte en mogelijkheden zijn om te paintballen. Zo heb je er veel vervallen en verzakte panden, ook kraakpanden, sportvelden en een heel groot bos. Ik heb het dan over het Amsterdamse bos. Daarnaast heb je voor paintball op locatie in Amsterdam bijvoorbeeld strand Blijburg, het Sloterstrand, Sportparken Amsterdam Oost, Sportpark Drieburg, Boerderij Westerpark en Doolhof Amstelpark. Vraag alleen wel toestemming vooraf, als er een eigenaar is, en controleer goed of er geen mensen in het speelgebied lopen. Dan komt alles gegarandeerd goed bij paintballen op locatie in Amsterdam.

Paintball in de havenstad Rotterdam

In Rotterdam zijn er ook echt super veel opties voor paintball. Als je daar werkt of op school zit, is het handig, dan kun je paintballen op je eigen locatie. Hetzelfde geldt als je een boerderij in Rotterdam hebt, maar die kans is nihil. Je kunt vragen of je in de Rotterdamse haven mag paintballen, als de medewerkers vrij zijn of je daar werkt. Er kan dan achter de containers geschuild worden. Maar in Rotterdam heb je ook veel lege bedrijfspanden. Voorbeelden voor paintballen op locatie in Rotterdam zijn: het voetbalveld Statenweg, de Rotterdamse voetbalvereniging Blijdorp, strand Nesselande, Lage Bergse bos en Belevenisboerderij Schieveen.

Het historisch, centraal gelegen Utrecht

Naast Amsterdam en Rotterdam kun je ook naar het centraal gelegen Utrecht gaan. In de omgeving heb je bijvoorbeeld Boerderij de Boerinn in Kamerik. Maar als je het dichterbij Utrecht zoekt kun je denken aan de Loosdrechtse plassen, park Oudegein, fort Blauwkapel, het Oud-Katholieke Gertrudiskathedraal, Parkbos Slot Zuylen, Panbos, Stadsboerderij Griftsteede en Domstad Dodgers. Op het water kun je namelijk bootjes huren en dan elkaar proberen te raken. Daar zit veel uitdaging in, maar het is wel een leuke en unieke optie. Zeker als het lekker zomers weer is. Het avontuur van paintball op locatie kan dan echt beginnen.

Paintballen in Nijmegen

Ook in Nijmegen is er veel vraag naar paintball en wordt het veel gespeeld. Je kunt daar paintballen op je eigen locatie, er zijn heel veel plekken. Denk aan Nieuw Balveren, Sportvereniging Blauw-Wit, Stadswaard, het Westerpark, Goffertpark, Speeltuin De Leemkuil en Duivelsberg. Als je daar een beetje bekend bent weet je het wel, anders kun je ook altijd nog googelen voor meer locaties. Wil je binnen paintballen en mag het niet, omdat het vlekken veroorzaakt? Onze paintball balletjes zijn biologisch afbreekbaar en uitwasbaar, dus is het zo schoon te maken. Maar je kunt ook plastic zeil ophangen, dan kun je toch droog paintballen op je eigen locatie. Ideaal toch?

Paintballen in Zuid Holland

Paintballen in Zuid-Holland is ideaal als je daar woont, werkt of naar school gaat. Wij zitten zelf ook in Zuid-Holland, namelijk Woubrugge. Dit ligt vlak bij Alphen aan den Rijn, Leiden, Rijnsburg en Aalsmeer. Als je wilt paintballen en daar woont, kun je dus eenvoudig de paintball set ophalen. Dat scheelt je een hoop verzendkosten. Ook in Spaarnwoude, tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam, is veel vraag naar paintball. Je kunt dan paintballen op een eigen locatie in het prachtige recreatiegebied, waar voldoende ruimte is. En spelers kunnen zich niet bezeren, want het is daar een oase aan groen. Als je valt is er dus eigenlijk nooit iets aan de hand, tenzij diegene zich aanstelt en een mietje is. Maar van paintballen wordt je vanzelf wel hard, zeker als je die balletjes voelt. En het is gewoon geweldig.

Wil je ook eindeloos paintball op eigen locatie kunnen spelen of organiseren? Bekijk dan eens onze goedkope paintball sets en de mogelijkheden.