6 paintball tips voor onder de 18 jaar en ouder

Paintballen is echt geweldig voor zowel jong als oud. Het spel brengt spanning, avontuur, uitdaging en een adrenalinekick met zich mee. Iedereen kan het in eigen tempo spelen en bij ons is een paintball set ook nog eens goedkoop. Wij bieden speciaal paintball voor 16 jaar en jonger. Dat betekent uiteraard dat het ook voor hogere leeftijden geschikt is. Want met paintball voor onder de 18 jaar komen de kogels minder hard aan, wat betekent dat het veiliger gespeeld kan worden. In deze blog geef ik tips om het organiseren van een paintball uitje voor spelers van 14, 15, 16 jaar en ouder zo goed mogelijk te doen.

1. Paintball 14, 15 en 16 jaar

Uit ervaringen van onze klanten blijkt dat kinderen paintballen echt geweldig vinden. Dat komt vaak doordat ze het weinig tot nog nooit gespeeld hebben of ze beginner zijn. In dat geval is paintball al gauw leuk en spannend. Bij ons betekent dat je dus kunt paintballen onder de 16 jaar, vanaf 8 jaar, doordat wij daar speciale guns voor leveren. Wel is het belangrijk dat er een spelleider aanwezig is, die toezicht houdt. De spelers kunnen de hele dag door paintballen, wanneer ze er zin in hebben, omdat wij voor de hele dag en zelfs meerdere dagen verhuren. Dat is leuk, maar ga je bijvoorbeeld paintball organiseren voor je zoon die 15 jaar wordt, die de hele dag door wil spelen, dan kun je beter wel voor afwisseling zorgen. Hiervoor kun je verschillende spelvormen spelen, die ook in de handleiding uitgelegd staan. Ideaal toch?

2. Geschikte locatie

Belangrijk is dat je voor paintball met spelers van 14 jaar en jonger of ouder een geschikte locatie hebt. Stel dat het regent, dan kun je beter indoor paintballen. Alhoewel het niet hoeft, als het miezert of af en toe maar regent, kun je gemakkelijk paintballen. Niks werkt op batterijen of stroom, ideaal dus. Qua indoor ruimtes kun je denken aan een gymzaal, schuur, fort, oud gebouw, verlaten pand, bedrijfspand (productieafdeling) of ergens anders waar je gekleurde verfballetjes mag schieten. En belangrijk is dat de spelers genoeg bewegingsruimte hebben. Bij paintball onder de 18 jaar is er vaak meer actie dan dat je het met ouderen speelt. Hou dus ook rekening met de doelgroep.

Qua outdoor locaties kun je denken aan het strand, bos, een weiland, voetbalveld, schoolplein, bedrijfsterrein, lege parkeerplaats of ergens anders wat in ieder geval afgebakend is. Er mogen geen andere mensen of dieren in de omgeving zijn, die geraakt kunnen worden. Dat is namelijk gevaarlijk. Om het spanningsniveau te verhogen, ook voor paintball met kinderen van 15 jaar en jonger, kun je het beste bunkers plaatsen. Dit kunnen bomen, autobanden, gymattributen, hooibalen, lege olievaten, gekantelde tafels of gehuurde bunkers zijn. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden.

3. Teambuilding en tactiek

Vaak horen we het ook van onze klanten, dat paintball bijdraagt aan het opbouwen van een goede teambuilding. Als je het in teams speelt is samenwerking echt een must. Vooral voor bedrijven en scholen is dit interessant, want zo leren de scholieren, studenten of collega’s elkaar beter kennen. Ze komen erachter wat de kwaliteiten van elkaar zijn en leren op een goede manier samen te werken. Als je weet dat bepaalde mensen niet zo goed met elkaar overweg kunnen, is dat ideaal. Samen zul je tot de juiste tactiek moeten komen om te winnen. Er zijn uiteraard meerdere tactieken die werken. Ga je paintballen met spelers van 16 jaar die elkaar niet kennen, dan is het ook heel tof. Denk aan een introductiedag of uitje met de buurt.

4. Bescherming en veiligheid

Paintballen doet bij ons geen pijn, omdat de luchtdruk niet te hoog is voor kinderen. Daardoor komen de paintball kogels minder hard aan. Wel is het zo dat de pijn per speler verschilt. De ene zal het wel voelen, de andere nauwelijks tot niet. De paintball balletjes voel je uiteraard wel, waardoor het spel realistischer lijkt. Belangrijk is dat als je wilt paintballen met spelers van 16 jaar of jonger, dat er een spelleider aanwezig is die toezicht houdt en de scores bijhoudt. Kinderen zijn namelijk eerder geneigd vals te spelen, alhoewel er soms ook wel een volwassene tussen zit die niet tegen zijn of haar verlies kan. Maar bij kinderen komt het wel veel meer voor en voorkomen is beter dan genezen.

Voor iedereen, of je nu paintball speelt met spelers van onder de 18 of ouder, is het verplicht dat er een gezichtsmasker gedragen wordt. Deze leveren wij mee. Ook zal iedereen bedekte kleding moeten dragen, mag er pas vanaf 7 meter afstand geschoten worden en geen buitenstaanders door het veld lopen voor de veiligheid. Check dus alles vooraf goed en vertel de spelers duidelijk wat de regels zijn, zeker als je paintball organiseert voor spelers rond de 14 jaar, want pubers luisteren niet altijd graag. Dus lees ook alles vooraf goed door, wij leveren in ieder geval een duidelijke uitleg bij de set. Ook telefonisch staan we je altijd 24/7 te woord.

5. Aantal paintball kogels en extra’s

Belangrijk is dat de sfeer van paintball leuk is en blijft. Dit doe je door voldoende aantal paintball kogels aan te schaffen, zodat er dus ook lang genoeg gespeeld kan worden. Gemiddeld worden er 100 balletjes per persoon per uur geschoten, maar dit verschilt wel. Sommigen schieten er wel 150 in die tijd. Bij paintball met spelers van 15 jaar zal er meer afgevuurd worden dan bij kinderen van 8 jaar. Zij zijn er toch wat fanatieker, behendiger en sneller in. Dus als je 150 balletjes keer het aantal personen keer het aantal uur doet, dan heb je altijd genoeg. Ook kun je extra’s bij de paintball set huren, zeker bij paintball met kinderen onder de 18 zul je verschil merken. Door rookmachines, lichtsets, camouflagenetten en bunkers erbij te huren zal de beleving van het feestje direct verbeteren.

6. Paintball voor elke gelegenheid

Bij ons bepaal je zelf hoe leuk en gaaf jouw paintball feest wordt, omdat je alle vrijheid in het organiseren hebt. Wij leveren alles in jouw paintball set, zodat je direct aan de slag kunt. Wens je er iets bij wat wij niet hebben, dan kun je altijd contact opnemen. Als het bijvoorbeeld schmink is of legerkleding, kun je dat ook altijd eenvoudig en goedkoop bij de Action of feestwinkel halen in de buurt. Of je nu paintball voor 14, 15 of 16 jaar organiseert, het is voor iedere gelegenheid geschikt. Dus voor bedrijfsuitjes, schoolactiviteiten, vriendenweekenden, familiedagen, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes en nog veel meer. Er zijn tal van mogelijkheden, want paintball is bij ons ook geschikt voor jongens en meiden onder de 18.